مبانی و پیشینه نظری کفایت اجتماعی

مبانی و پیشینه نظری کفایت اجتماعی
دسته بندی مبانی و پیشینه نظری
بازدید ها 11
فرمت فایل docx
حجم فایل 21 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 21
مبانی و پیشینه نظری کفایت اجتماعی

فروشنده فایل

کد کاربری 25311
کاربر

مبانی و پیشینه نظری کفایت اجتماعی (فصل دو پژوهش)

در 21 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت docx

توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)

همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه

توضیحات نظری کامل در مورد متغیر

پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه

رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب

منبع : انگلیسی وفارسی دارد (به شیوه APA)

نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت docx

قسمتهایی از متن مبانی نظری و پیشینه

کفایت اجتماعی:

سازگاری اجتماعی کودکان، کانون تحقیقات گسترده ای در سالهای اخیر شده است این تمرکز نتیجه تحقیقی بنیادی می باشد که رابطه قوی بن کفایت اجتماعی اولیه و سازگاری زندگی آینده و رشد سالم را بیان می کند (کریک و داج[1] ، 1994). اگر چه تعاریف بی شماری از کفایت اجتماعی در ادبیات وجود دارد، یک اتفاق نظر بارز در میان اکثر تعاریف منتشر شده وجود دارد که کفایت به موثر بودن در تعامل با دیگران شاره می کند که هم از دید خود شخص و هم از دید دیگران می تواند در نظر گرفته شود (رز - گراستور[2]، 1997؛ سکرین[3]، 2000).

کفایت اجتماعی یک مفهوم قابل استفاده برای تنظیم و فراهم کردن انسجام ابعاد نسبتاً متمایز روابط دوستانه است. کفایت اجتماعی متشکل از گروهی از رفتارهای کلیدی بر اساس رشد بچه ها می باشد (گرونیگ، 1994). با توجه به زینس، الیاس، کرین برگ و ویسبرگ (2000)، کفایت اجتماعی شامل رفتارها و مهارت های اجتماعی، عاطفی و شناختی می باشد که بچه ها برای سازگاری موفق نیاز دارند. کفایت اجتماعی در چگونگی گذر سالم فردا از کودکی به بزرگسالی تنش اساسی دارد. برون مهارت های اجتماعی لازم، فرد در عرصه هایی از کار، مهارت های زندگی روزانه، زندگی مستقل و مشارکت در جامعه به دردسر می افتد. کار فرمایان اغلب ادعا می کنند که کفایت اجتماعی از تجربه واقعی در مکانهای کار مهم تر است.

بچه هایی با اختلال هایی در کارکرد اجتماعی، رفتارهای ناسازگارانه زیادی (مانند عصبانیت، افسردگی)، طرد شدن از طرف همسالان و سازگاری اجتماعی ضعیف تر در زندگی آینده نشان می دهند. یکی از ویژگی های اصلی کفایت اجتماعی رشد و کاربرد مهارت های فرا اجتماعی است. مهارتهای فرا اجتماعی در ایجاد روابط اجتماعی سالم و مثبت مهم هستند (راینیکه[4]، 1380).

کفایت اجتماعی، تمرکز بر رفتارهای فرا اجتماعی

سنجش کفایت اجتماعی معمولاً کیفیت هایی همچون مسئولیت پذیری، انعطاف پذیری همدلی و توجه، مهارتهای ارتباطی، شوخ طبعی و دیگر رفتارهای فرا اجتماعی را ارزیابی می کند. هنوز، تعریف کفایت اجتماعی مبهم می باشد. دلیل این ابهام به خاطر کاربرد متفاوت عباراتی مانند مهارتهای اجتماعی، مهارتهای زندگی، عزت نفس، مهارتهای بین فردی و کفایت اجتماعی در ادبیات پژوهشی است (سگرین، 2000).

مدلی از کفایت اجتماعی که توسط فلنر و همکاران (1990) بیان شده، مفهوم نظام مندی از کفایت اجتماعی را فراهم کرده است. در این مدل، فلنر و همکارانش چهار گروه از مهارت ها و توانایی ها را معرفی می کنند که مولفه های اصلی کفایت اجتماعی را تشکیل می دهند. این مهارتها عبارتند از: 1) مهارتها و توانایی های شناختی 2) مهارتهای رفتاری 3) کفایت های هیجانی 4) آمایه های انگیزشی و انتظار.

ویژگی عمده دیگر مدل از تعریف های اجتماعی کفایت اجتماعی حاصل می شود که بر اهمیت تبادیل یا تعامل های شخص[5] - محیط[6] به منظور فهم کفایت اجتماعی و مضامین انطباقی آن تاکید دارند. این وجه از مدل با میزان «تناسب» بین محتوا و شکل رفتارهایی که رخ می دهند و ویژگیهای زمینه هایی[7] که در آنها موفقیت انطباقی انتظار می رود، ارتباط دارد. یک مضمون مهم ایندیدگاه این است که به هنگام قضاوت در خصوص کفایت یا کارآوری یک رفتار اجتماعی کودک یا نوجوان خاص باید نظم ها ترتیبات فرهنگی و بوم شناختی زمینه های رشدی را در نظر گرفت و ویژگی های عمده نهایی مدل به رابطه بین کفایت اجتماعی و بهداشت سازنده روانی مربوط میشود (رانییکه و همکاران، 1991).

مهارت ها و توانایی شناختی:

مهارت ها و توانایی های شناختی، به عنوان نخستین حوزه محوری مدل چهار بعدی، توجه نسبتا وسیعی را در ادبیات مربوط به کفایت اجتماعی دریافت کرده است. از عناصر اساسی در این حوزه، اکتساب دانش فرهنگی و اجتماعی است که کودکان باید برای عملکرد موثر در جامعه در جریان رشد و نیز به هنگام بزرگسالی، در اختیار داشته باشن (فلنر و همکاران، 1990).



[1] - Crick & Dadge

[2] - Roise - Kransor

[3] - Segrin

[4] - Rinike

[5] - Transactions

[6] - Person - environment

[7] - Contexts

...

پیشینه مطالعاتی

کریستوفر و همکاران[1]،(2004). نیز در پژوهش نشان دادند که اهداف تبحری دارای ارتباط مثبت و معنادار با هویت موفق و اهداف رویرد-عملکرد با هویت پیش رس است و اهداف رویکرد – عملکرد با پایگاه هویت موفق ارتباط منفی دارد.

بابایی سنگلجی. (1389). رابطه خودشناسی انسجامی، سبک های هویت و جهت‌گیری هدفی را بررسی کرد. نتایج نشان داد که خودشناسی انسجامی رابطه مثبت و معناداری با سبک هویت اطلاعاتی و جهت گیری هدفی تبحری دارد. اما رابطه آن با سبک هویت مغشوش – اجتنابی منفی و معنادار است. سبک هویت اطلاعاتی، توانایی پیش بینی جهت گیری هدفی تبحری را دارد، در حالیکه سبک هویت هنجاری، توان پیش بینی جهت گیری هدفی رویکرد – عملکرد و اجتناب – عملکرد را دارد.

کاکاوند، ترابی، شمس اسفند آباد. (1389( در پژوهشی تحت عنوان " رابطه سبک های هویت و دلبستگی با سلامت عمومی‌و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان پیش دانشگاهی شهر قزوین " به نتایج زیر دست یافتند: سبک‌های هویت و دلبستگی با یکدیگر و با سلامت عمومی‌رابطه معنا داری دارد. و همچنین سبک های هویت با پیشرفت تحصیلی رابطه معنا داری دارد. اما سبک های دلبستگی با پیشرفت تحصیلی رابطه معنا داری ندارد.

بشارت (1382) در پژوهشی با عنوان بررسی رابطه سبک‌های دلبستگی و مشکلات بین شخصی به این نتیجه رسید که آزمودنی‌های دارای سبک دلبستگی ایمن نسبت به آزمودنی‌های دارای سبک ناایمن ، مشکلات بین شخصی کمتری داشتند. همچنین میزان مشکلات آزمودنی‌های دارای سبک اجتنابی از میزان مشکلات بین شخصی آزمودنی‌های دارای سبک دلبستگی دوسوگرا کمتر است. ...

...


[1] Cristopher

...


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.