مقاله تعیین مشخصات خاک (ژئوتکنیک)

مقاله تعیین مشخصات خاک (ژئوتکنیک)
دسته بندی پژوهش
بازدید ها 0
فرمت فایل doc
حجم فایل 200 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 28
مقاله تعیین مشخصات خاک (ژئوتکنیک)

فروشنده فایل

کد کاربری 25298
کاربر

بخشهایی از متن:

مقدمه

در رشته مکانیک خاک و مهندسی پی یا ( ژئوتکنیک ) ، تعیین مشخصات خاک تعریفی از چگونگی رفتار و ویژگیهای خاک از اهمیت زیادی برخوردار است . در کارهای عمومی که غالباً با خاک سروکار داشته و مجبور به تصرف در وضعیت موجود آن هستیم ، لازم است توانایی خاک برای تحمل بارهای وارده از سوی ما و نیز قابلیت آن به عنوان یک مصالح در روبرو شدن با حالات و شرایط متفاوت مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد . تمام این مطالب ما را به تعریف آزمایشهایی برای تعیین خواص مکانیکی و مقاومتی خاک و نیز احیاناً ویژگیهای فیزیکی آن رهنمون می سازد کشورهای مختلف سعی کرده اند آزمایشهای لازم را بصورتی ثابت تعریف کنند تا قابل استفاده در محلهای مختلف باشد و بتوان از نتایج آن برای مقایسه و نیز انجام کارهای پژوهشی سود و نیز از خطاهای دستگاهی و ... احتراز جست . اکنون تقریباً این آزمایشها به صورت ثابتی تعیین شده اند ، اگر چه ، پیشرفت تکنیک حساسیت ، دقت و یا سرعت آنها افزایش یافته است ولی تغییرات زیادی پیدا نکرده اند . البته ممکن است برای موارد خاصی ، آزمایشهای خاصی نیز ابداع شود . به هر حال در این کتاب با توجه به نیازهای پروژه های عمرانی درگیر با خاک بهتعیین ویژگیهای مقاومتی خاک ، آزمایشهایی ذکر شده است . این آزمایشها عمدتاً آزمایشگاهی و بنابراین کوچک مقیاس بوده و برروی نمونه های کوچکی از خاک انجام شده و مشخصات لازم را تعیین می کنند . در کنار این آزمایشها ، آزمایشهای صحرایی نیز وجود دارند که در پروژه های مهم و حساس وجود آنها ناگزیر و به طور کلی نتایج اطمینان بخش تری را به ما خواهند داد .

هر چند هزینه انجام آنها قابل مقایسه با نمونه ها‌ی آزمایشگاهی نیست .

در این کتاب دانشجو با این آزمایشها آشنا خواهد شد و با تمرین و انجام آنها به توانایی نسبتاً خوبی در انجام آزمایش و تحلیل نتایج آن دست خواهد یافت . البته دانشجو باید چگونگی استفاده از این نتایج را در امر طراحی نیز بیاموزد . کتب نظری مکانیک خاک و مهندسی «‌پی » تا حدود زیادی وی را در این امر یاری خواهند کرد. ....

...

توده ویژه (چگالی )

مقدمه

مقصود از توده ویژه خاک معمولاً توده ، ویژه دانه های ( قسمت جامد) خاک است توده ویژه به صورت زیر تعریف می شود:

(1-3)

وزن مخصوص جامد وزن مخصوص آب/

دامنه تغییرات برای چند نوع خاک در جدول 1-3 آمده است روش تعیین که در این بحث ذکر می شود برای خاکهایی است که از 75/4 میلی متر ( الک نمره 4) کوچکترند.

جدول 1-3 دامنه تغییرات برای چند نوع خاک

خاک

ماسه

67/2-63/2

سیلت

7/2-65/2

رس و رس سیلت دار

9/2-67/2

خاک آلی

کمتر از 2

وسایل آزمایش

1- بطری حجم سنج (ml500)

2- دماسنج

3- ترازوی حساس تا 1/0 گرم

4- آب مقطر

5- چراغ شعله با پایه ( یا پمپ خلاء یا مکش )

6- ظروف تبخیر

7- کاردک

8- بطری پلاستیکی

9- گرمکن

روش آزمایش

1- بطری حجم سنج را با دقت تمیز کرده و آن را خشک می کنیم

2- بطری مزبور را با آب مقطر عاری از هوا تا علامت ml500 به دقت پر می کنیم ( انتهای هلالی آب باید روی عدد ml500 قرار گیرد )

3- وزن بطری و آب داخل آن را اندازه می گیریم .

4- دماسنج را داخل بطری کرده و دمای آب را اندازه می گیریم

5- تقریبا، 100 گرم خاک خشک را داخل ظرف تبخیر قرار می دهیم .

...


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.